Proximus fiber: Ontdek alles over het aanbod van fiber bij Proximus (2024)

Wil je supersnel internet, een stabielere verbinding en een scherper beeld? Met glasvezel van Proximus krijg je dit allemaal! Ontdek in dit artikel hoe het Proximus fiber abonnement er uit ziet en hoe je fiber van Proximus kunt laten installeren.

Wat houdt Proximus Flex Fiber in?

Je kunt fiber zowel los als in een Proximus pack ontvangen. Er bestaan meerdere Proximus fiber abonnementen en packs, afhankelijk van hoe je jouw Proximus Flex fiber abonnement samenstelt. Je kunt je Proximus Flex Fiber pack samenstellen met mobiele telefonie, TV en vaste telefonie.

Het is mogelijk om enkele opties aan je Proximus fiber abonnement toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld extra surfvolume aanschaffen zodat je internetsnelheid niet verlaagd wordt als je bijna aan de grens van 3 TB surfvolume zit die maand. Daarnaast kun je ook een Norton abonnement afsluiten om al je apparaten te beschermen tegen virussen en spyware en kun je de opslagruimte van de Cloud uitbreiden tot 100 GB.

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Bel CallMePower, ontdek de fiber mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

02 588 71 43

ÓF

Bel mij gratis terug

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Bel mij gratis terug

Wat zijn de Proximus fiber prijzen?

De Proximus fiber prijzen zijn hoger dan de prijzen voor de Proximus pack met VDSL. Waar het Proximus Flex pack met VDSL €84,99 per maand* kost, is de Proximus fiber prijs €89,99 per maand*. Voor een los Proximus internet abonnement met fiber betaal je €42,95 of €60,99 per maand*.

Tegenover de hogere prijs staat daarentegen wel dat de installatie van fiber bij Proximus gratis is. Het maakt hiervoor niet uit of je al klant bent bij Proximus of dat je voor het eerst een Proximus abonnement afsluit.

Bovendien zijn er momenteel enkele Proximus promoties, waardoor je (tijdelijk) kunt besparen op de hogere kosten.

Proximus review Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een Proximus fiber abonnement? Lees dan eerst onze Proximus review door zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat is de Proximus fiber modem?

Je krijgt voor je Proximus glasvezel abonnement geen speciale fiber modem. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van je huidige Proximus modem wanneer je overstapt naar Proximus fiber. Tijdens de Proximus fiber installatie zal er enkel een fiber aansluitdoos op je huidige modem aangesloten worden.

Ontdek op de Proximus fiber kaart waar fiber bij Proximus al beschikbaar is

Een groot nadeel van Proximus fiber is dat het nog niet voor ieder huishouden in België beschikbaar is. Dit komt omdat het erg duur is om te installeren en er veel tijd in de installatie gaat zitten. Voordat je een abonnement met fiber bij Proximus kunt afsluiten, zul je dus moeten nagaan of Proximus glasvezel geïnstalleerd kan worden.

In veel grote steden in België is het momenteel al mogelijk om een Proximus fiber abonnement af te sluiten. Of Proximus glasvezel ook op je adres al beschikbaar is, kun je op de Proximus fiber kaart nakijken.

Is Proximus glasvezel momenteel nog niet beschikbaar op je adres, dan kan dat binnenkort wel het geval zijn. Proximus is namelijk bezig om steeds meer huishoudens op fiber aan te sluiten. Je kunt ook nagaan of je bij een andere telecom provider al wel fiber kunt laten installeren.

Als je straat op de planning staat voor de aanleg van fiber, kun je het formulier dat dan wordt aangeboden invullen. Vervolgens zal een Proximus medewerker met jou contact opnemen om je meer informatie te geven over het verwachte installatietermijn. Je kunt op dit moment ook al je vragen over Proximus fiber en de installatie stellen. Heb je zelf vragen, neem dan met Proximus contact op.

Sluit telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

02 588 59 40

OF

Bel mij gratis terug

Sluit telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

Sluit zelf gemakkelijk een Proximus internet abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten!

Zelf afsluiten ÓF Bel mij gratis terug

Hoe werkt de installatie van Proximus glasvezel?

Het gehele installatieproces van Proximus glasvezel kan in vier stappen onderverdeeld worden:

  1. Allereerst dient Proximus fiber bij jou in de straat aan te leggen. Hierdoor kunnen er eventueel graaf- of gevelwerken nodig zijn. Hoewel dit hinder kan opleveren, zal geprobeerd worden om dit tot een minimum te beperken.
  2. Nadat Proximus fiber in je straat heeft aangelegd, zal de kabel voor fiber van Proximus ook discreet je woning in worden gebracht.
  3. Een technieker zal bij jou in huis een fiber aansluitdoos in de buurt van je modem plaatsen en de glasvezelkabel daarop aansluiten.
  4. De technieker zal tot slot al je apparaten op Proximus fiber aansluiten en controleren of je Proximus glasvezel verbinding goed werkt.

De installatie van Proximus fiber duurt twee tot vier uur. Je hebt hier zelf echter heel weinig last van. De internetverbinding bij jou in huis wordt namelijk maar enkele minuten verbroken. Als de fiber installatie woonwijken of appartementsgebouwen betreft die al op Proximus glasvezel zijn aangesloten, kost dit hele proces nog minder tijd, omdat in dit geval stap 1 en 2 overgeslagen kunnen worden.

Als je een nieuwe woning laat bouwen via een projectontwikkelaar of architect, kun je eerst controleren of er op dat adres al Proximus fiber beschikbaar is. Als dit het geval is, kan de projectontwikkelaar of jijzelf in het geval dat je met een architect werkt, bij Proximus aansluiting op Proximus glasvezel aanvragen. Hierdoor is het mogelijk om meteen een Proximus fiber abonnement af te sluiten wanneer je in de woning gaat wonen.

Afspraak voor Proximus fiber wijzigen of annuleren Nadat je een afspraak voor de installatie van Proximus glasvezel hebt gemaakt, kun je de details van je afspraak altijd via de link in de bevestigingsmail terugkijken. Ook het wijzigen van de afspraak kun je via deze link doen. Wil je de afspraak annuleren? Bel dan de Proximus klantendienst op: 080022800.

Wat is Proximus fiber?

Proximus fiber is een nieuwe technologie waardoor er nieuwe internet abonnementen aangeboden kunnen worden. Proximus biedt momenteel twee Proximus internet abonnementen met fiber aan.

Fiber is een nieuwe technologie dat gebruik maakt van glasvezel en lichtpulsen in plaats van het elektronisch versturen van signalen. Hierdoor heeft fiber verschillende voordelen ten opzichte van VDSL.

  • Er kunnen internetsnelheden tot 1 Gbps gehaald wordt, dat stukken sneller is dan de maximale internetsnelheid bij VDSL.
  • Er kan een stabiliere internetverbinding gegarandeerd worden, doordat fiber minder last heeft van stoorzenders dan VDSL.
  • De latentie is ultralaag, wat extra fijn is voor gamers.
  • Het beeld is veel scherper ongeacht het scherm waarop je kijkt.
  • Fiber is een stuk duurzamer dan VDSL, omdat het minder energie kost en het materiaal duurzamer is.

Sluit telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

02 588 59 40

OF

Bel mij gratis terug

Sluit telefonisch een internet abonnement bij Proximus af!

Sluit zelf gemakkelijk een Proximus internet abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten!

Zelf afsluiten ÓF Bel mij gratis terug

Wat is de internetsnelheid bij Proximus fiber?

Met Proximus fiber kunnen er snelheden tot 8,5 Gbps behaald worden voor downloaden en 2,5 Gbps voor uploaden, dit betreft echter een theoretische internetsnelheid. De daadwerkelijk internetsnelheid bij jou in huis kan lager zijn, bijvoorbeeld doordat Proximus een lagere snelheid levert.

Als je de daadwerkelijke internetsnelheid bij jou in huis wilt weten, kun je de Proximus speedtest doen. Deze speedtest geeft namelijk inzicht in je downloadsnelheid, uploadsnelheid en latentie op het moment van uitvoeren. Weet wel dat de resultaten van de speedtest nooit hoger kunnen zijn dan de maximale internetsnelheden die Proximus jou levert.

* Prijzen in augustus 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Proximus fiber: Ontdek alles over het aanbod van fiber bij Proximus (2024)

FAQs

Is Proximus fiber beter dan Telenet? ›

In de vergelijking Proximus fiber vs Telenet zien we dat er een groot verschil tussen beide providers zit in de manier waarop ze glasvezel aanleggen. Waar bij Proximus fiber de glasvezelkabel volledig tot aan het aansluitingspunt in je woning wordt getrokken, is dit bij Telenet fiber niet het geval.

Is Proximus fiber goed? ›

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Is Fiberklaar van Proximus? ›

Proximus biedt zijn fiberproducten en diensten aan op het Fiberklaar-netwerk en zal deze gratis activeren. Zodra fiber in jouw woning is geïnstalleerd, nemen wij contact met je op om je Fiber-pack te kiezen.

Hoeveel kost een fiber abonnement bij Proximus? ›

Proximus gaat glasvezelabonnement met downloadsnelheden tot 8,5Gbit/s aanbieden
AbonnementSnelhedenTotale abonnementsprijs (Flex Fiber met internet + tv)
Mega FiberDown: 500Mbit/s Up: 500Mbit/s75 euro
Giga FiberDown: 2,5Gbit/s Up: 500Mbit/s90 euro
Ultra FiberDown: 8,5Gbit/s Up: 1,0Gbit/s117 euro
Jun 29, 2023

Waarom is Fiberklaar gratis? ›

Fiberklaar is een bedrijf dat in veel gemeenten glasvezelkabel aan het aanleggen is. Dat maakt sneller internet mogelijk. Fiberklaar legt alleen de leidingen: zij verkopen geen internet of geen abonnementen. Hun aanbod is gratis: je moet niets betalen voor de kabel die ze tot in je huis willen leggen.

Wat is beter Orange of Proximus? ›

Uit de test komt Orange als algemene winnaar wat betreft de kwaliteit van het mobiele internet. 85,8 procent van de verbindingen waren goed genoeg om 1080p-video's te streamen of om een HD-videogesprek te houden. Proximus volgt kort op de tweede plaats (84,8%) met Telenet (81,8%) als derde.

Waarom is Proximus zo duur? ›

Als reden haalt het telecombedrijf de sterk toegenomen inflatie aan. Tegelijk verlaagt Proximus de prijs voor zijn instapaanbod. Je telecomabonnement vergelijken is daarom meer dan ooit aangeraden.

Wat is de snelheid van fiber bij Proximus? ›

Waarom kiezen voor fiber? Geniet van snelheden tot 1 Gbps (met de 10Gbps-technologie die binnenkort downloadsnelheden tot 8,5 Gbps biedt.) om te downloaden en tot 100 Mbps om te uploaden met Flex Fiber Premium.

Is fiber internet beter? ›

Hoge snelheid

Met glasvezel haalt u de hoogst beschikbare snelheid binnen het huidige internetlandschap in huis. Glasvezel biedt down- en uploadsnelheden van 100 MB tot maar liefst 10 GB (zakelijk) per seconde. Die snelheden liggen een stuk hoger dan wat ADSL kan bieden.

Wie betaalt Fiberklaar? ›

Als consument betaal je voor de aanleg niets aan Fiberklaar. Je betaalt enkel voor het fiberabonnement bij je internetprovider. Met fiber zit je goed voor al je vaste diensten — surfen, streamen, digitaal tv-kijken ... Mobiele telefonie en 4G/5G bieden we dus niet aan via ons fibernetwerk.

Is Proximus fiber duurder? ›

De Proximus fiber prijzen zijn hoger dan de prijzen voor de Proximus pack met VDSL. Waar het Proximus Flex pack met VDSL € 84,99 per maand* kost, is de Proximus fiber prijs € 89,99 per maand*. Voor een los Proximus internet abonnement met fiber betaal je € 42,95 of € 60,99 per maand*.

Is het verplicht om glasvezel te nemen? ›

Ben ik verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen? Nee, als er bij je in de buurt glasvezel wordt aangelegd, is het nooit verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen. De glasvezelaansluiting wordt meestal gratis aangeboden door de provider of de netwerkbeheerder.

Is Netflix gratis bij Proximus? ›

Netflix is inbegrepen in je Proximus-pakket.

Is fiber aansluiting gratis? ›

De prijzen van de fiber aansluiting zijn afhankelijk van de telecom provider. edpnet: Gratis aansluiting zolang er een Proximus glasvezelkabel in je woning aanwezig is. Is dit niet het geval, dan kost de fiber aansluiting € 102,85. Kies je voor een installatie zonder zorgen, dan betaal je hier nog wel € 100,00 voor.

Welke pakketten heeft Proximus? ›

Abonnementen met smartphones
Mobiele abonnementenDataTarief/maand
Mobile Essential5 GB€ 16,99 /maand
Mobile Easy10 GB 5G supersnelin plaats van € 19,99 € 16,99 /maand
Mobile Maxi50 GB 5G ultrasnelin plaats van € 29,99 € 19,99 /maand
Mobile UnlimitedOnbeperkte data 5G ultrasnelin plaats van € 49,99 € 34,99 /maand

Wat is best Telenet of Proximus? ›

Prijzen. Telenet is en blijft stukken duurder dan Proximus. Dit omdat hun totaal product over het algemeen zowel voor internet als TV toch net iets sneller en verfijnder is. Het blijft ook steeds voordeliger om alles in een pack te kopen dan bijvoorbeeld TV van Telenet te nemen en internet van Proximus.

Wat is beter Proximus of Telenet? ›

Niet langer Telenet, maar Proximus heeft snelste internet: “Meer dan 250 films tegelijk streamen” Het was zelden zo spannend in de wereld van de 'vaste internetverbindingen'. Jarenlang stond Telenet in huis halen meteen ook garant voor het snelste internet dat je kon hebben.

Is fiber sneller dan Telenet? ›

Dat kan zeker! Je snelheid hangt niet alleen af van je downloadsnelheid (ook al heb je 1Gbps). De reactiesnelheid is minstens even belangrijk.

Wie heeft meeste klanten Proximus of Telenet? ›

Wie een vast internetabonnement heeft, neemt dat in bijna de helft van de gevallen af bij Proximus. De operator heeft een marktaandeel van 45,3 procent. De voormalig monopolist verloor in 2020 wel 0,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit het jaarverslag van het BIPT.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6392

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.